Regioner vil kræve massive investeringer i teknologi i årets økonomiforhandlinger

Danske Regioner vil rydde op i overflødig aktivitet i sundhedsvæsenet ved hjælp af digitalisering og ny teknologi. Især ambulante kontroller for kroniske sygdomme er i søgelyset.

Som ny formand for Danske Regioner skal Anders Kühnau snart møde regeringen til forhandlinger om regionernes økonomi for 2023. Han vil blandt andet kæmpe for penge til at omstille sundhedsvæsenet, så mere aktivitet kan klares uden fremmøde på sygehuset.
Som ny formand for Danske Regioner skal Anders Kühnau snart møde regeringen til forhandlinger om regionernes økonomi for 2023. Han vil blandt andet kæmpe for penge til at omstille sundhedsvæsenet, så mere aktivitet kan klares uden fremmøde på sygehuset.Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Overflødige konsultationer, behandlinger og kontroller skal skæres væk, hvis sygehusene skal kunne hænge sammen i en fremtid med flere patienter. Det sagde Stephanie Lose (V) i sin sidste tale som formand for Danske Regioner. Nu følger hendes efterfølger op med et bud på hvordan.

"Med den rekrutteringskrise vi står i, er vi nødt til at sikre os, at sundhedspersonalet bruger kræfterne der, hvor behovet er størst," siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Midtjylland og formand for regionerne.

Konkret vil regionerne omstille sundhedsvæsenet, så mere aktivitet kan foregå på en måde, der ikke kræver de samme personaleressourcer som i dag. Men omstillingen koster penge, og dem vil regionerne have regeringen til at finde. Gerne i de tilstundende økonomiforhandlinger, siger Kühnau:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00