Regionspolitikere går imod regeringens eksperter: Advarer mod at fusionere psykiatrien med sygehusvæsenet

Det kan spænde ben for tiårsplanen og koste politisk fokus på psykiatrien, hvis Sundhedsstrukturkommissionens forslag om at indlemme psykiatrien i sygehusvæsenet følges, mener flere politikere i regionerne.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) modtog tirsdag Sundhedsstrukturkommissionens rapport, der indeholder en anbefaling om at fusionere psykiatrien med det øvrige sundhedsvæsen. Nu advarer flere regionsrådspolitikere imod at indføre forslaget.
Sundhedsminister Sophie Løhde (V) modtog tirsdag Sundhedsstrukturkommissionens rapport, der indeholder en anbefaling om at fusionere psykiatrien med det øvrige sundhedsvæsen. Nu advarer flere regionsrådspolitikere imod at indføre forslaget.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det politiske fokus på psykiatrien og arbejdet med tiårsplanen risikerer at drukne, hvis psykiatrien fusioneres med resten af sygehusvæsenet.

Det mener Danske Regioner og formændene for psykiatriudvalget i Region Hovedstaden og Region Sjælland. De advarer mod at følge Sundhedsstrukturkommissionens forslag om at lægge de to områder sammen organisatorisk.

“Vi mener ikke, det er rigtigt at lave en integration af psykiatri og somatik lige nu,” siger Jacob Klærke (SF), formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner, og fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024