Regnedrenge skal rykke ud til hospitaler

ØKONOMI: Region Hovedstaden opretter et udrykningsteam, som skal hjælpe hospitalsledelser, der med Vibeke Storms ord har "svært ved at finde ud af økonomien".
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi har nok været lidt for langmodige, vi skulle have været hurtigere ude med et hjælpehold, for med de stramme budgetter skal vi reagere lynhurtigt ved tegn på, at noget går skævt.

Vibeke Storm Rasmussen
Formand, Region Hovedstaden
Mens sundhedsministeren har fået skarp kritik af oppositionen for fyringerne på blandt andet Herlev Hospital, griber Region Hovedstaden nu i egen barm.

Allerede i sidste uge undrede direktør i Dansk Sundhedsinstitut Jes Søgaard sig over, at hospitalerne ikke tidligere havde advaret regionspolitikerne om, at budgetterne ikke hang sammen.

"Det kan jo undre, at de ikke hurtigere har meldt ud, at de ikke har haft patienter til den kapacitet, de har fået lagt deres budgetter efter," sagde Jes Søgaard (se artikel i linkboks).

Vibeke Storm indrømmer
Søndag den 17. januar erkender regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) i Politiken dog også, at ubalancen i økonomien burde være opdaget tidligere.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00