S: Privathospitaler hører ikke hjemme på sygehuse

UDLICITERING: Socialdemokraterne på Christiansborg erklærer sig uenige med Region Sjællands formand Steen Bach Nielsen (S). Man skal ikke eksperimentere med at lade privathospitaler overtage driften af sygehusafdelingerne, lyder det fra partiets sundhedsordfører.
Region Sjælland ønsker blandt andet et tættere samarbejde med privathospitalerne for at løse problemer med  mangel på speciallæger.
Region Sjælland ønsker blandt andet et tættere samarbejde med privathospitalerne for at løse problemer med mangel på speciallæger.Foto: Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vores politik har længe været, at man med privathospitaler på de offentlige afdelinger kan risikere, at man pludselig mangler en stribe specialister.

Flemming Møller Mortensen (S)
Sundhedsordfører
Kan det være god socialdemokratisk politik at lade privathospitaler stå for sygehusfunktioner på offentlige hospitaler? 

Ja, sagde den socialdemokratiske formand for Region Sjælland, Steen Bach Nielsen, forleden i Altinget.dk. Her forhandler man lige nu med en stribe privathospitaler om et indgående samarbejde, hvor det blandt andet lægges op til, at privathospitalerne skal overtage driften af dele eller hele sygehusfunktioner.

LÆS: Steen Bach Nielsen: Privathospitaler skal sikre det offentlige sundhedsvæsen

På Christiansborg er Socialdemokraterne dog ikke enige i Steen Bach Nielsens argumentation om, at privathospitaler på sygehusene kan være med til at forbedre det offentlige sundhedsvæsen. På grund af det forestående regionsvalg er Flemming Møller Mortensen partiets ordfører i dette spørgsmål. Og her er svaret klart.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00