SF-ordfører: Vi skal stramme reglerne

REGULERING: Peter Gøtzsches bog og den seneste tids debat bør give anledning til en række stramninger, siger SF’s sundhedsordfører, Özlem Sara Cekic, der blandt andet vil have en følgegruppe.
Foto: Folketinget
Lasse Lange
Da arbejdsgruppen om sundhedspersoners samarbejde med industrien fremlagde sin rapport før sommerferien, var SF-sundhedsminister Astrid Krag klar til at bakke op om to af forslagene.

De regler, der gælder for samarbejde med medicinalindustrien, skal også gælde for samarbejde med medicoindustrien. Og der skal være et loft for, hvor mange industriaktier læger, der medvirker til udarbejdelsen af nationale retningslinjer om brug af lægemidler og medicinsk udstyr, må eje.

Men nu går SF's sundhedsordfører, Özlem Sara Cekic, et par skridt videre og velsigner yderligere en række af arbejdsgruppens forslag.

Hun vil også stramme reglerne for, hvilke økonomiske fordele sundhedspersoner skal have lov til at modtage fra  industrien, så de ikke længere kan få dækket udgifter til faglige aktiviteter og rejser af industrien. Derudover vil hun også sætte en stopper for lejlighedsgaver fra industrien til læger, der fylder rundt, har jubilæum eller har fået nyt job.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00