SF vil nedbringe ventetiderne på psykologhjælp i skolerne

Der skal postes 125 millioner kroner ekstra i kommunernes PPR-tilbud årligt, lyder et nyt finanslovskrav fra SF. Pengene skal blandt andet gå til flere medarbejdere, der kan nedbringe ventetiderne i kommunerne. Enhedslisten bakker op. Dansk Psykolog Forening støtter en justering i forslaget, der skal gøre det nemmere for forældre og lærere at vide, hvor de skal søge om hjælp.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det skal være slut med lange ventetider for forældre og lærere for at få hjælp og rådgivning om børn, der viser tegn på mistrivsel.

Derfor går SF til finanslovsforhandlingerne med et krav om at finde 125 millioner kroner årligt til en opgradering af det kommunale rådgivningstilbud PPR. Pengene skal blandt andet bruges til at ansætte flere medarbejdere.

”Vi vil undgå, at problemerne hos børnene vokser sig store, og at de udvikler sociale og psykiske problemer på langt sigt, som bliver behandlingskrævende andre steder,” siger psykiatriordfører Trine Torp.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024