Skaarup vil tale for momsdifferentiering

NYHED: Dansk Folkepartis sundhedsordfører vil begynde debatten om momsdifferentiering – men lover ingen resultater nu og her.
Dansk Folkepartis sundhedsordfører og formand for Folketingets sundhedsudvalg Birthe Skaarup vil gerne begynde at diskutere momsdifferentiering på fødevarer.
Dansk Folkepartis sundhedsordfører og formand for Folketingets sundhedsudvalg Birthe Skaarup vil gerne begynde at diskutere momsdifferentiering på fødevarer.Foto: Altinget/ Maria Dalby
Niels Th. Dahl

Jeg vil ikke love, at mit parti vil gå ind for det. Men jeg vil arbejde hen imod, at der sker nogle forbedringer på det her område.

Birthe Skaarup
Sundhedsordfører (DF)

Sundhedsordfører Birthe Skaarup (DF) vil nu forsøge at ændre holdningen til momsdifferentiering på fødevareområdet, så de sunde varer kan blive billigere og de usunde dyrere.

Det sagde hun kort efter en konference om folkesundhed i Landstingssalen på Christiansborg, hvor en ny rapport om fødevareskatter fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) blev fremlagt. Rapporten konkluderer, at der kan opnås store ernærings- og sundhedsmæssige fordele for den danske befolkning, hvis politikerne vil gå i gang med momsdifferentiering.

"Det skader i hvert fald ikke at tage en diskussion om det. Jeg vil ikke love, at mit parti vil gå ind for det. Men jeg vil arbejde hen imod, at der sker nogle forbedringer på det her område. Om jeg kan få noget igennem, det ved jeg ikke - det vil tiden vise," siger Birthe Skaarup.

0:000:00