Jeg har været ansat på Altinget siden 2005. Jeg er netværks- og innovationsredaktør, men har tidligere været redaktør for Altinget: sundhed miljø, transport og social. Jeg er desuden vært på en stribe sundhedsrelaterede netværk og Altingets psykiatrinetværk. Ud over at udvikle nye tiltag på Altinget skriver jeg også sundhedspolitiske analyser og artikler.
Jeg er uddannet på DMJX i Århus og Hogeschool Van Utrecht i Holland. Under præsidentvalget i 2004 arbejdede jeg fire måneder for DR i Washington som researcher. Og jeg har været en tur forbi DR-Livsstil i Århus i 2005.
Jeg er delvist uddannet landmand og har været udstationeret to gange som FN-soldat.
Sparekrav og sundhedsreform kaster styrelsernes fremtid op i luften
En kommende sundhedsreform og sparekrav til Indenrigs- og Sundhedsministeriet kan betyde sammenlægninger af styrelser og en ommøblering af ministeriets koncern. Sundhedsstyrelsen er en af de styrelser, som kan få vokseværk af reformen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Journalist - sundhedspolitisk analytikerStyrelsesdirektører og deres embedsmænd ser ofte på efterårets finanslovsfremlæggelse med lige dele spænding og frygt.
Mange styrelser har en del af deres ansatte finansieret via midlertidige bevillinger, herunder SSA-bevillinger (tidligere "satspulje"). De ved derfor først præcist, hvor mange ansatte de kan have i de følgende år, når finanslovsforhandlingerne er helt afsluttet.
Groft kan man sige, at når der skal spares, så samler man styrelser, og når der har været skandaler, så splitter man dem op.
Ole Toft
Sundhedspolitisk analytiker, Altinget
Men i år er der ekstra stor spænding på Indenrigs- og Sundhedsministeriets område.
Landskabet under ministeriet, der består af departementet, seks styrelser, Nationalt Genom Center og Nationalt Center for Etik kan ændre sig markant.