Stigende sundhedsudgifter bekymrer ikke borgerlige politikere

UDGIFTER: Det er en bombe under velfærdssamfundet, at sundhedsudgifterne udgør en stadig større andel af Danmarks BNP, mener overvismanden. Men det bekymrer ikke de borgerlige politikere, der har valgt at prioritere sundhed højt ved årets finanslov.

Radikales
finansordfører, Martin Lidegaard, kritiserer regeringen for at vende det blinde
øje til udviklingen med sundhedsudgifternes stigende andel af BNP. Det rammer
allerede nu andre vigtige områder, mener han.
Radikales finansordfører, Martin Lidegaard, kritiserer regeringen for at vende det blinde øje til udviklingen med sundhedsudgifternes stigende andel af BNP. Det rammer allerede nu andre vigtige områder, mener han.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Den virkelige bombe er, hvis sundhedsudgifterne stiger hurtigere end BNP i længere perioder.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen
Overvismand

Når befolkningen efterspørger flere og bedre sundhedsydelser, så er det i orden, at sundhedsområdet på sigt lægger beslag på en stadig større andel af samfundskagen. Også selv om der så bliver færre penge til andre formål. Sådan lyder den overordnede besked fra finansordførerne fra Venstre, Dansk Folkeparti og til dels Liberal Alliance.

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, ryster ikke på hænderne på kort eller langt sigt i forhold til sundhedsudgifternes stadig større andel af Danmarks BNP.

”Vi har ikke som mål, at sundhedsudgifternes andel af BNP skal stige eller holde sig i ro. Hvis den stigende andel sikrer, at befolkningen får adgang til bedre og flere behandlinger, så må vi skære på andre områder. Det er vi helt på det rene med,” siger René Christensen.

0:000:00