OUH-forsker modtager støtte

Ph.d.-projekt på Odense Universitetshospital har modtaget støtte fra energikoncernen EWII. Forskningsprojektet undersøger sundhedsteknologi i relation til bedre inddragelse og behandling af patienter, der skal modtage en nyre.

Charlotte Nielsen, klinisk sygeplejespecialist på Nyremedicinsk Afdeling Y på OUH, har netop modtaget 300.000 kroner fra EWII’s Værdipulje til et ph.d.-projekt. Det skriver OUH i en pressemeddelelse.

Pengene fra skal gå til at udvikle en telemedicinsk løsning i et tæt samarbejde mellem patienter, deres familier, sundhedsprofessionelle i nyretransplantationsforløbet samt forskere og it-udviklere. Denne løsning skal gøre transplantations-forløbene mere fleksible, så de kan tilpasses den enkelte patient og dennes families hverdag. Forventningen er, at det telemedicinske forløb første gang vil kunne tilbydes patienter på forsøgsbasis sidst i 2017 eller i begyndelsen af 2018.

Projektet skal sikre højere inddragelse af patienterne i deres forløb og vil også kunne få betydning for transplantationsforløb inden for andre former for organdonation.

0:000:00