Støttepartier savner flere penge til handicapreform: ”45 millioner er ingenting”

Regeringen vil finde 45 millioner kroner på finansloven til opfølgningen på den igangværende evaluering af det specialiserede socialområde. Men det er slet ikke nok, lyder det fra SF og EL. Samtidig vil partierne kæmpe for, at regeringens bebudede forbedringer af retssikkerheden skal finansieres på finansloven og ikke på reserven for satspuljen, som regeringen har lagt op til i udspillet.

"Der er behov for en gennemgribende reform af hele handicapområdet. Og det rækker 45 millioner slet ikke til," mener Enhedslistens handicapordfører, Jakob Sølvhøj. EL vil derfor kæmpe for at finde flere penge til handicapområdet ved de kommende forhandlinger om finansloven for 2022.
"Der er behov for en gennemgribende reform af hele handicapområdet. Og det rækker 45 millioner slet ikke til," mener Enhedslistens handicapordfører, Jakob Sølvhøj. EL vil derfor kæmpe for at finde flere penge til handicapområdet ved de kommende forhandlinger om finansloven for 2022.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der skal findes flere penge til handicapområdet på finansloven, end det regeringen lægger op til.

Sådan lyder det klare budskab fra Enhedslisten og SF, efter finansminister Nicolai Wammen (S) mandag præsenterede regeringens finanslovsforslag for 2022. 

Det er især de 45 millioner kroner, som regeringen vil bruge til at følge op på den igangværende evaluering af det specialiserede socialområde, som fremkalder frustration hos støttepartierne. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024