Stor diabetes-bevilling til Region Sjælland

BEVILLING: Novo Nordisk Fonden tildeler 853,4 millioner kroner til etablering af nye diabetescentre i Region Sjælland.

Stor donation skal i særlig grad forbedre behandlingen af diabetes hos socialt udsatte i Region Sjælland.
Stor donation skal i særlig grad forbedre behandlingen af diabetes hos socialt udsatte i Region Sjælland.Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix
Julie Rind RasmussenAlberte Olivia Thal-Jantzen

Novo Nordisk Fondens bestyrelse har i går den 4. september 2018 godkendt en bevilling på 835,4 millioner kroner til Region Sjælland, der skal styrke diabetesindsatsen i regionen. Indsatsen omfatter etablering af Steno Diabetes Center Sjælland ved regionens fire sygehusenheder samt psykiatrien.

En særlig indsats målrettet sårbare og udsatte
Bevillingen sker på baggrund af en drejebog for etablering og drift af centret, som er blevet udarbejdet med inddragelse af fagpersoner, sygehuse, patienter og øvrige sektorer i regionen. Den blev endeligt godkendt den 20. august 2018 af et bredt politisk flertal i regionsrådet i Region Sjælland.

Formålet med Steno Diabetes Center Sjælland er at øge livslængden og forbedre livskvaliteten for alle personer med diabetes i regionen. Centret vil desuden have særligt fokus på at mindske socialt udsattes risiko for at udvikle diabetes.

Dokumentation

Om Novo Nordisk Fonden:

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond, hvis historie går tilbage til 1923.
Fonden har to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet.

Siden 2010 har fonden uddelt mere end 16 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark - samt forebyggelse og behandling af diabetes.
Læs mere her.


0:000:00