Stort flertal af danskerne vil have flere lokale sygehuse og nærpoliti

MÅLING: Politikerne skal prioritere flere sygehuse, politistationer og uddannelsesinstitutioner i de mindre byer, siger to ud af tre danskere. Nærhed bliver vigtigt tema i valgkampen, forudser eksperter.

Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Det ser ud til at have solid klangbund i befolkningen, når mange af Folketingets partier for tiden slår sig op på at ville give flere tilbud til de danskere, der bor på landet og i de mindre byer.

I en ny Norstat-måling for Altinget og Jyllands-Posten siger hele 67 procent, at ”det er vigtigt, at politikerne arbejder for flere sygehuse, politistationer og uddannelsesinstitutioner i de mindre byer”.

Knap hver femte – 18 procent – mener modsat, at ”det er vigtigt, at politikerne ikke bruger ekstra ressourcer på at åbne små sygehuse, politistationer og uddannelsesinstitutioner”. Resten af de adspurgte svarer ”ved ikke” eller ”spørgsmålet er ikke vigtigt for mig”.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt

Hvilket af disse tre udsagn om politikernes prioritering af land og by er du mest enig i?

  • Politikerne har gennem de senere år tilgodeset de små byer og landdistrikterne for meget: 39 procent.
  • Politikerne har gennem de senere år holdt en god balance mellem at tilgodese både store byer, små byer og landdistrikter: 28 procent.
  • Politikerne har gennem de senere år tilgodeset de små byer og landdistrikterne for meget: 10 procent.
  • Ved ikke/ingen af dem: 23 procent.

Hvilket af disse to udsagn er du mest enig i?

  • Det er vigtigt, at politikerne arbejder for flere sygehuse, politistationer og uddannelsesinstitutioner i de mindre byer: 67 procent.
  • Det er vigtigt, at politikerne ikke bruger ekstra ressourcer på at åbne små sygehuse, politistationer og uddannelsesinstitutioner: 18 procent.
  • Ved ikke/ Spørgsmålet er ikke vigtigt for mig: 15 procent.

Kilde: Målingen er udført af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten i perioden 3. oktober – 9. oktober 2018 blandt 1209 voksne.


0:000:00