Styrelsesdirektører: Opdeling mindsker møgsagers lammende effekt

EMBEDSMÆND: Flere, men mindre styrelser på sundhedsområdet betyder, at en dårlig sag på ét fagområde ikke hæmmer de andre styrelser. Sådan lød flere markante udmeldinger, da Sundhedsministeriets fire styrelsesdirektører stillede op til en fælles debat på Folkemødet

Hvad er er din styrelses største udfordring? Har opsplitningen af Sundhedsstyrelsen i tre nye styrelser svækket dit fagområde?

Sådan lød et par af de kontante spørgsmål, som Sundhedsministeriets fire styrelsesdirektører blev konfronteret med på Folkemødet i en fællesdebat.

”Vi er ikke atomiserede eller fragtmenterede. Vi er fire musketerer, som står sammen,” lød det blandt andet fra Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, på spørgsmålet, om opsplitningen i 2015 ikke svækkede styrelsernes faglighed og evne til at løse problemer, der går på tværs af styrelsernes ansvarsområder. Bag debatten stod Dagens Medicin og PR-bureauet Effector, der havde samlet de relativt nye direktører for Sundhedsstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsdatastyrelsen og Lægemiddelstyrelsen, der alle har siddet under et år som direktører.

Login