Sundheds- og Ældreudvalget i New Zealand

STUDIETUR: En gruppe fra Sundheds- og Ældreudvalget er rejst til New Zealand for at udveksle erfaringer og hente inspiration med hjem til den danske sundhedsdebat.

En delegation fra Sundheds- og Ældreudvalget skal blandt andet diskutere og udveksle erfaringer om privatisering, prioritering og medicinsk cannabis med sundhedsaktører fra New Zealand.
En delegation fra Sundheds- og Ældreudvalget skal blandt andet diskutere og udveksle erfaringer om privatisering, prioritering og medicinsk cannabis med sundhedsaktører fra New Zealand.Foto: Colourbox
Nikita Selvig

En gruppe medlemmer fra Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg er torsdag rejst til New Zealand. Her skal gruppen den næste uges tid mødes med flere aktører på sundhedsområdet og gennem udveksling af erfaringer hente inspiration med hjem til den danske sundhedsdebat.

Delegationen skal blandt andet høre, om landets nye sundhedsstrategi ”All New Zealanders live well, stay well, get well”, som de kommende årtier gradvist skal forandre det new zealandske sundhedssystem, så det i langt højere grad understøtter borgernes sundhed og velvære. Mere konkret skal gruppen diskutere målene i sundhedsstrategien, herunder hvordan målene er blevet til, og hvordan de anvendes.

Privatisering og prioritering på skemaet
På dagsordenen står også privatisering, hvor gruppen blandt andet skal høre om New Zealands erfaringer med at privatisere og liberalisere sundhedsvæsenet. Senere skal gruppen diskutere erfaringerne med prioritering af sundhedsudgifter gennem det offentlige prioriteringsinstitut, PHARMAC, der blandt andet bestemmer, hvor mange midler det offentlige skal allokere til cancermedicin og vacciner.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00