Sundhedsminister tavs om omstridt patientforening

EU: Danske Patienter ønsker, at EU-Kommissionen sikrer, at den omstridte EU-patientforening EPF gøres uafhængig af støtte fra medicinalindustrien. Sundhedsministeren vil ikke udtale sig, SF ønsker en forklaring.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg vil bede Kommissionen kommentere artiklerne. Og så må de komme med forslag til, hvordan man kan fremme, at man får en eller flere fælleseuropæiske patientforeninger, som vitterligt taler patienternes sag.

Magrete Auken
MEP, SF

EU-parlamentarikere fra både SF og Dansk Folkeparti mener det er problematisk, at den Europæiske Patientforening (EPF) giver den som patienternes stemme i EU, selv om organisationen får 88 procent af sine midler fra medicinalindustrien.

EPF, som blev oprettet af EU-Kommissionen for at sikre patienterne en stemme i den europæiske sundhedsdebat, er kommet i kritisk lys på baggrund af en række artikler i Information.

Ud over den økonomiske uafhængighed har det vist sig, at deres holdninger på nogle områder flugter med industriens, til stor irritation for flere danske patientforeninger.

0:000:00