Sundhedsministeren starter arbejdet med ny kræftplan

KRÆFTPLAN: Sophie Løhde (V) sætter nu forarbejdet med regeringens Kræftplan IV i gang. Danmark er nået langt, men kræftbehandlingen kan blive endnu bedre. Og sundhedsvæsenet skal forberedes på, at flere danskere vil få kræft i fremtiden, lyder det.

Franka Lykke Vedel Kessing

Danskerne bliver ældre og ældre, og flere forventes at blive ramt af kræft fremover. Sundhedsvæsenet skal derfor tilpasses, så det bliver i stand til at behandle det stigende antal kræftpatienter.

Forarbejdet med regeringens nye kræftplan sættes derfor nu i gang.

Sådan lyder det fredag fra sundhedsminister Sophie Løhde (V). Ifølge ministeren er Danmark nået langt på kræftområdet, men hun understreger samtidig vigtigheden af en ny kræftplan:

Dokumentation

Regeringen og regionerne blev i forbindelse med økonomiaftalen for 2016 enige om at sætte det faglige forarbejde til Kræftplan IV i gang. 

Forarbejde skal bl.a. indeholde følgende elementer:

  • Beskrive, hvor langt vi i Danmark er nået efter Kræftplan I, II og III, samt analysere, hvorfor kræftoverlevelsen stadig er lavere i Danmark end i andre lande.
  • Komme med faglige anbefalinger til at opnå højere og mere ensartet kvalitet i indsatsen på kræftområdet på tværs af landet og mere sammenhængende patientforløb, herunder fx patientansvarlig læge.
  • Pege på tiltag, der fremadrettet kan understøtte en omkostningseffektiv og bæredygtig håndtering af de stadigt flere danskere, der rammes af kræft. Anbefalingerne kan vedrøre alle elementer i patientforløbet, f.eks. tidlig opsporing, udrednings- og behandlingsforløb (herunder ved multisygdom), rehabilitering og palliation samt inddragelse af patienter og pårørende.

Forslagene skal baseres den nyeste evidens og viden og et generelt krav om omkostningseffektivitet. Forarbejdet skal i relevant omfang også inddrage internationale erfaringer.

Fakta: Sundhedsstyrelsen


0:000:00