Sundhedsøkonom: Ingen guldregn over sundhedsområdet i finanslovsudspil

FINANSLOV: I virkeligheden er der ikke tale om nogen guldrandet finanslov i forhold til tidligere år, siger sundhedsøkonom om regeringens udspil. DF er positiv, men der kan komme justeringer, siger René Christensen.

Kristian Jensen (V) præsenterede et finanslovsudspil med penge til bedre sundhed, men reelt er der tale om et lille beløb, mener professor i sundhedsøkonomi.
Kristian Jensen (V) præsenterede et finanslovsudspil med penge til bedre sundhed, men reelt er der tale om et lille beløb, mener professor i sundhedsøkonomi.Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Regeringen prioriterer sundhedsområdet. Sådan lyder det igen og igen fra ordførerne, og det var også et centralt budskab fra finansminister Kristian Jensen (V), da han torsdag formiddag fremlagde regeringens udspil til finansloven for 2019. 

Udspillet reserverer i alt 1,3 milliarder kroner til sundhedsområdet, hvoraf langt størstedelen dækker over den økonomiaftale med Danske Regioner, som regeringen indgik i juni. Herudover er der blandt andet afsat 100 millioner kroner til psykiatrien. 

Men 1,3 milliarder kroner er ikke noget specielt stort beløb, siger sundhedsøkonom og professor hos Vive Jakob Kjellberg og sammenligner med tidligere år. Før finanskrisen var vækstraterne i sundhedsvæsenet væsentligt højere:

0:000:00