Sundhedsreform uden civilsamfund er en ommer, mener organisationer

Hvordan kan man lave oplæg til en hel sundhedsreform uden at skrive civilsamfundet ind et eneste sted? Det undrer organisationer sig over, efter at regeringen tidligere på ugen fremlagde udspillet.

En lang række aktører har imødeset regeringens udspil til sundhedsreform i spænding. En række af dem - de civile aktører - har med undren konstateret, at de ikke er tænkt systematisk med.
En lang række aktører har imødeset regeringens udspil til sundhedsreform i spænding. En række af dem - de civile aktører - har med undren konstateret, at de ikke er tænkt systematisk med.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Den er god nok – ordet civilsamfund er ikke nævnt et eneste sted i regeringens 52 sider lange udspil til sundhedsreform. 

Nu er ordlyd jo ikke alt, men selv hvis man tager de bredt fortolkende briller på og kigger efter formuleringer, som kan dække over civile aktører, er der kun i meget ringe grad formuleret noget, som indikerer, at den tredje sektor – den civile – er tiltænkt en rolle i sundhedsreformen.

Og den mangel er faldet en række organisationer for brystet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00