Sundhedsstyrelsen gransker babyboom hos kiropraktorer

EVIDENSSTRID: På et årti er der sket en voldsom stigning i spædbørn, der kommer til kiropraktor. Udviklingen har affødt en voldsom kritik fra især læger, der frygter skader på børnene og spild af penge. Sundhedsstyrelsen vil nu undersøge området. Og ny forskning er på vej.

Flere og flere børn med uforklarlig gråd ender hos en kiropraktor. Det kritiserer børnelæger. Sundhedsstyrelsen vil have udviklingen undersøgt. 
Flere og flere børn med uforklarlig gråd ender hos en kiropraktor. Det kritiserer børnelæger. Sundhedsstyrelsen vil have udviklingen undersøgt. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

I løbet af et årti er brugen af kiropraktik til spædbørn steget kraftigt. En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at andelen af spædbørn, der kommer til kiropraktor, er fordoblet på et årti. Lidt mere end hver fjerde baby bliver nu set af en kiropraktor, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Opgjort kommunevis så har forældrene i Brønderslev danmarksrekord i kiropraktorforbrug. Her bliver mere end halvdelen af kommunens spædbørn, 57 procent, taget til kiropraktor af forældrene.

Børnelæger advarer
Ledende børnelæger er dog stærkt kritiske over for brugen af kiropraktik til spædbørn. Det lægevidenskabelige selskab for børnelæger har udsendt en pressemeddelelse om emnet tidligere i år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024