Sundhedsstyrelsen står til opsplitning

ANALYSE: Fyringen af Else Smith og sagen om den vestjyske psykiater kan blive anledningen til, at styrelsen deles op i flere enheder. Politikere fra rød og blå blok er åbne over for muligheden.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) ventes at forsøge at få bred politisk opbakning til at lave markante ændringer i Sundhedsstyrelsens organisation. 
Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) ventes at forsøge at få bred politisk opbakning til at lave markante ændringer i Sundhedsstyrelsens organisation. Foto: ft.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Når sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i dag, tirsdag, klokken 10 mødes med partiernes sundhedsordførere, er Sundhedsstyrelsen på programmet på to hovedområder.

I første omgang skal sundhedsministeren forsøge at få en bred politisk enighed om, hvordan psykiatersagen fra Vestjylland kan blive uvildigt undersøgt.

Det er i sig selv ganske alvorligt, når en minister skal have undersøgt sin egen styrelse. Men det andet spørgsmål, der skal vendes på mødet, er omend endnu mere indgribende i styrelsens fremtid:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00