Tandlægeforening får to nye næstformænd

Tandlægeforeningen har udpeget to næstformænd, der skal repræsentere tandlæger i henholdsvis det private og det offentlige: Frank Dalsten og Lotte Junggren.

Christoffer Miguel Frendesen

De næste to år vil tandlæger i det private og offentlige blive repræsenteret af Frank Dalsten og Lotte Junggren, som er udvalgt til næstformænd i Tandlægeforeningen.

Frank Dalsten, der er tandlæge og klinikejer i Søborg, skal repræsentere tandlæger i det private, mens Lotte Junggren, som er underviser på Tandlægeskolen ved Københavns Universitet, vil være ansvarlig for tandlæger ansat i det offentlige.

De to nye næstformænd har gennem flere år været fagpolitisk aktive i bestyrelsen i Region Hovedstadens Tandlægeforening.

Kæmper for ekstra tilskud og bedre uddannelse
Hver har de deres mærkesager, som de hiver med på arbejdet som næstformand:

For Frank Dalsten handler det om sammenhængen mellem medicin og tandproblemer:

”Jeg vil blandt andet kæmpe for, at de mange danskere, der uforskyldt får massive tandproblemer på grund af medicin, der giver mundtørhed, får et ekstra tilskud til deres tandlægeregning. Det er tandproblemer, der ofte forfølger dem resten af livet og går ud over livskvaliteten, og de mennesker skal vi hjælpe,” fortæller han.

Mens det for Lotte Junggren drejer sig om bedre uddannelse med turnusordning for nyuddannede tandlæger og ligeledes vigtigheden af en sund mund.

"Som næstformand for Tandlægeforeningen vil jeg arbejde for at styrke tandlægeuddannelsen, og at der indføres en turnusordning for de nyuddannede. Og så er jeg meget optaget af sammenhængen mellem tandsundhed og almen sundhed," forklarer hun.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00