To måneder efter deadline: 8 ud af 10 har gennemført hygiejnekursus mod MRSA

HUSDYR-MRSA: Otte ud af ti personer, der arbejder med levende svin, har gennemført e-læringskurset, der skal modvirke spredning af husdyr-MRSA. Et positivt resultat, mener Fødevarestyrelsen, mens professor i klinisk mikrobiologi tvivler på effekten.

I alt har cirka 10.000 gennemført Fødevarestyrelsens digitale hygiejnekursus, heraf vurderes cirka 8.700 at være omfattet af et obligatorisk krav, mens de resterende frivilligt har taget kursusbeviset. 
I alt har cirka 10.000 gennemført Fødevarestyrelsens digitale hygiejnekursus, heraf vurderes cirka 8.700 at være omfattet af et obligatorisk krav, mens de resterende frivilligt har taget kursusbeviset. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Det er ikke en overstrømmende succes, når omkring 20 procent ikke har taget kurset, men omvendt er det heller ikke helt katastrofalt.

Hans Jørn Kolmos
Professor, SDU

Jeg er ret fortrøstningsfuld i forhold til, at folk har fået en forståelse for, at man skal tænke sig om. 

Stig Mellergaard
Souschef i Fødevarestyrelsen

Fra første april i år blev det obligatorisk at have et e-læringskursus i hygiejne, hvis man er staldmedarbejder, slagteriansat eller chauffør, der arbejder med levende grise.

Her to en halv måned efter deadline viser nye tal fra Fødevarestyrelsen, udarbejdet af Statens Serum Institut, at der er mere end 8.700, der har gennemført kurset, ud af de cirka 10.500 ansatte, som vurderes at være omfattet af det obligatoriske krav.

Kurset er et af regeringens tiltag for at sikre, at husdyr-MRSA ikke spreder sig til det omgivende samfund, og souschef Stig Mellergaard fra Fødevarestyrelsen glæder sig over gennemførelsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00