Debat

Velkommen til nye ledelser – og nye toner på hospitalsgangene

DEBAT: Formanden for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen, glæder sig over hospitalsfusionerne i Region Hovedstaden. Han håber, at de nye ledelser vil få afsluttet oprydningen efter svindelsagerne, og at der kommer bedre registrering af data på hjerteområdet.

"Derfor hilser vi velkommen, at den nye, kommende direktør på 'Riget', Per Christiansen fra Region Nordjylland, blæser til kamp mod ’snyderiet’," siger Henrik Steen Hansen, formand for Hjerteforeningen.
"Derfor hilser vi velkommen, at den nye, kommende direktør på 'Riget', Per Christiansen fra Region Nordjylland, blæser til kamp mod ’snyderiet’," siger Henrik Steen Hansen, formand for Hjerteforeningen.
Frederik Marker Hansen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Henrik Steen Hansen,
Formand for Hjerteforeningen

Forhåbentlig er der med revisionsundersøgelserne sat punktum i skandalen om snyd med forskningsmidler blandt forskere på nogle af landets hospitaler.

Ny-ansættelserne i de øverste ledelseslag på de nye, store fusionshospitaler i Region Hovedstaden kommer på mange måder på et passende tidspunkt: I kølvandet på skandalen om snyd og lemfældig omgang med forskningsmidlerne på hjerteafdelingerne. Især på Rigshospitalet, hvor medarbejdere er blevet afskediget som følge af skandalen.

Derfor hilser vi velkommen, at den nye, kommende direktør på 'Riget', Per Christiansen fra Region Nordjylland, blæser til kamp mod ’snyderiet’.

Der venter de nye direktører på fusionshospitalerne en stor opgave, som de ikke må negligere.

Henrik Steen Hansen
Formand for Hjerteforeningen

Der skal ryddes op
Der må og skal ryddes op. Og det ser vi frem til, at der bliver gjort. Tilliden i befolkningen, til at forskerne kender forskel på dit og mit, har fået et knæk. Og en lignende skandale må og skal ikke under nogen omstændigheder gentage sig. Det vil være ødelæggende for donorernes tillid til at give penge og støtte forskning. Det gælder både patientforeninger, fonde, virksomheder og selvfølgelig staten, som er sponsor på vegne af skatteyderne.

Trist er det, at taberne i sidste ende kan blive patienterne, som risikerer ikke at få adgang til den nyeste viden eller behandling. Derfor sætter vi vores lid til, at der igen bliver skabt ro og respekt omkring det vigtige arbejde, som lægerne og forskerne udfører. Til gavn for patienterne og den livsvigtige hjerteforskning. Der venter de nye direktører på fusionshospitalerne en stor opgave, som de ikke må negligere.

Registrering af hjertepakkeforløb trænger til løft
Når forandringens vinde lige nu blæser på direktionsgangene på hospitalerne, så lyder en anden opfordring fra Hjerteforeningen til både ledelser og personaler på alle landets hospitaler:

Se nu også på kulturen omkring registrering af data på hjerteområdet – her trænger vi i den grad også til et løft, når det handler om at få registreret patienter i hjertepakkeforløb korrekt.

Det står stadig jævnt skidt til med at få registreret patienter i hjertepakkeforløbene. Tænk, at der et helt år efter, at regionerne begyndte at overvåge ventetider i pakkeforløb, ikke er sket en forbedring i registreringen af, om hjertepakkeforløbene virker efter hensigten. Det er uacceptabelt! Det er i dag ikke muligt at vide, om de hjertepatienter, der bliver henvist til hjertepakkeforløb, får den behandling og udredning, som de skal ifølge hjertepakkeforløbene. Regionerne skal leve op til deres ansvar.

Det kan udmærket lade sig gøre at registrere patienter i kræftpakkerne, og det er samme fremgangsmåde for registrering af hjertepakkeforløb. Men hvorfor virker registreringen af hjertepakkeforløbene ikke?

Her er også et ledelsesproblem og et kulturproblem, der trænger til et løft.

Der er et stykke vej endnu.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Steen Hansen

Overlæge, Odense Universitetshospital, fhv. bestyrelsesformand, Hjerteforeningen
dr.med. (SDU 1983)

0:000:00