Venstres løfte til lesbiske kvinder er ikke opfyldt

NYHED: Venstre lovede lesbiske kvinder, at de snart kan få lov til kunstig befrugtning udført af en læge. Partiet ville sikre det gennem et ændringsforslag. Det er ikke sket. De lesbiske venter stadig.
Lars Igum Rasmussen
Fakta
Det lovede Venstre:

"Men jeg fremsætter sammen med de fire Venstre-medlemmer af sundhedsudvalget et ændringsforslag til ministerens lovforslag, og her gør vi det muligt, at læger kan befrugte lesbiske og enlige kunstigt."

  • Jørgen Winther, sundhedsordfører, Venstre, Politiken forsiden 26. januar 2006

    "Jeg har ikke haft let ved at argumentere for, at den sundhedsfaglige gruppe med den største kompetence ikke må behandle disse kvinder."

  • Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Politiken 27. januar 2006


  • Kilde: Altinget
    Venstres sundhedspolitiske ordfører Jørgen Winther lovede på forsiden af Politiken i januar, at lesbiske kvinder skal have ret til kunstig befrugtning hjulpet af en læge.

    Det ville han sikre gennem et ændringsforslag til regeringens eget lovforslag.

    Men løftet når han ikke at opfylde før andenbehandlingen onsdag i næste uge:

    "Jeg har sagt, at jeg ville komme med et ændringsforslag. Det er jeg ikke kommet med. Så håber jeg så, at jeg kan levere resultatet på en eller anden måde," siger Jørgen Winther til Altinget.

    Dokumentation
    Den omstridte lov

  • Før 1997 var der ingen lov om kunstig befrugtning i Danmark.

  • Loven var længe undervejs, og i sin endelige udformning fik den en § 3, som siger, at "kunstig befrugtning må kun tilbydes kvinder, som er gift, eller som lever sammen med en mand i et ægteskabslignende forhold".

  • Det er denne paragraf, der nu er stridens omdregningspunkt. DF og K vil beholde den. Flere i Venstre og hele oppositionen vil af med den.

  • Siden 1997 har der været fremsat en lang række forslag om at fjerne forbuddet igen, men det består fortsat.

    Kilde: Altinget og Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske


  • 0:000:00