Analyse af 
Signe Løntoft
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Venteliste-spøgelset er tilbage i dansk sundhedspolitik

Regeringen og Venstre konkurrerer om, hvem der mest stålsat vil bekæmpe ventelisterne efter corona og sygeplejerskestrejke. Milliardpakker til sundhedsvæsenet har vist sig at have bivirkninger, men regeringen har brug for at få løst problemet inden en valgkamp. 

Regeringen presses af et nyt forslag fra Venstre om endnu en hjælpepakke til sygehusene. Fredag morgen skal Magnus Heunicke (S) og Nicolai Wammen (S) forhandle pukkelafvikling med Danske Regioner.
Regeringen presses af et nyt forslag fra Venstre om endnu en hjælpepakke til sygehusene. Fredag morgen skal Magnus Heunicke (S) og Nicolai Wammen (S) forhandle pukkelafvikling med Danske Regioner. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvad koster det at afvikle 100.000 udskudte operationer? Det spørgsmål er omdrejningspunktet, når regeringen og Danske Regioner skal blive enige om en plan for, hvordan man kan barbere sygehusenes ventelister ned.

Det er slet ikke let, og det bliver ikke lettere af, at Venstre torsdag gik ud med et forslag om at afsætte en milliard kroner i en ny hjælpepakke. Pengene skal ifølge Jakob Ellemann-Jensen (V) fordeles efter samme princip som den corona-vinterpakke, Folketingets partier blev enige om i december.