Vermund efter forhandlinger: Bred regering er ikke realistisk

Alex Vanopslagh afviser ikke at støtte en socialdemokratisk ledet regering, og Martin Lidegaard peger på en bred regeringskonstellation. Få overblikket over tirsdagens regeringsforhandlinger om sundhed - et emne, der røg i baggrunden, når partilederne mødte pressen.

"Jeg er ret sikker på, at det ender med en ren rød regering, eller en regering, hvor Lars Løkke Rasmussen (M) er med," siger Pernille Vermund.
"Jeg er ret sikker på, at det ender med en ren rød regering, eller en regering, hvor Lars Løkke Rasmussen (M) er med," siger Pernille Vermund.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Pernille Vermund (NB) tror ikke på en regering med både røde og blå partier.

Det sagde hun, efter partiet havde været til regeringsforhandlinger på Marienborg tirsdag eftermiddag.

"Jeg er ret sikker på, at det ender med en ren rød regering, eller en regering, hvor Lars Løkke Rasmussen (M) er med. Ender det der, bliver det en regering uden Nye Borgerlige," sagde Pernille Vermund.

Emnet for tirsdagens forhandlinger var egentlig sundhedspolitik, men da Nye Borgerlige ikke kunne deltage i de indledende regeringsforhandlinger fredag, var der afsat ekstra tid til de mere generelle forhandlinger.

Pernille Vermund sagde også, at Nye Borgerlige ikke kan støtte en regering med Mette Frederiksen i spidsen, men at partiet vil møde op til regeringsforhandlinger, så længe de bliver inviteret.

"Jo længere tid vi kan få, hvor vi kan prøve at påvirke en kommende regering til at føre Nye Borgerliges politik, jo bedre."

Lidegaard: Sundhed kræver bred regering 

Radikale, Alternativet og Liberal Alliance var også forbi Marienborg tirsdag.

Her sagde Martin Lidegaard (R), at han ønsker en bred regering med partierne bag det nationale kompromis for forsvaret. Det vil sige Socialdemokratiet, Konservative, Venstre, SF og Radikale.

Det gør han, fordi sundhedsvæsenets udfordringer kræver langsigtede løsninger i stil med forsvarskompromiset, sagde han.

"Sundhedsområdet beviser vigtigheden af at få en bred regering. Forebyggelse, psykiatri og tiltrækning af flere medarbejdere er ikke noget, vi kan fikse i morgen. Det kræver en plan, der rækker i hvert fald ti år frem, og det kræver tid og bredde," sagde Martin Lidegaard.

Læs også

LA afviser ikke S-ledet regering

Idéen om en S-SF-R-V-K-regering mødte ikke stor opbakning fra Alex Vanopslagh (LA), da han blev præsenteret for den.

"Vi så ved det nationale kompromis, at man ikke kunne finde så meget som en bøjet femøre til det. Og hvis dét er prisen for at lave noget på midten - at det bliver uambitiøst, fordi man har så mange forskellige interesser at imødekomme, så er det jo ligegyldigt. Men hvis man kan lave noget over midten, hvor man virkelig tager fat, så er vi da positive."

Alex Vanopslagh afviste ikke kategorisk at støtte en socialdemokratisk ledet regering, men ifølge ham skal Socialdemokratiet gøre op med sig selv, hvilken regering de vil være.

"Vil de være en stilstandsregering, der taler om tryghed dagen lang, eller vil de være en regering, der huskes mange år frem for at have reformeret velfærdssamfundet? Hvis de finder modet frem til det sidste, byder vi til med gode, borgerlige løsningsforslag," sagde Alex Vanopslagh.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024