Winther: Jeg har forhandlet med De Konservative

INTERVIEW: Jørgen Winther (V) måtte ikke stille sit ændringsforslag for De Konservative. Og et underændringsforslag kunne teknisk ikke lade sig gøre. Men Venstre lover fortsat de lesbiske kunstig befrugtning hos en læge. Vedtaget inden sommer.
Lars Igum Rasmussen

Jeg har én kommentar. Det er, at jeg har haft forhandlinger med De Konservative.

Jørgen Winther
Venstres sundhedspolitiske ordfører
Fakta
Den omstridte lov

Før 1997 var der ingen lov om kunstig befrugtning i Danmark.

Loven var længe undervejs, og i sin endelige udformning fik den en § 3, som siger, at "kunstig befrugtning må kun tilbydes kvinder, som er gift, eller som lever sammen med en mand i et ægteskabslignende forhold".

Det er denne paragraf, der nu er stridens omdregningspunkt. DF og K vil beholde den. Flere i Venstre og hele oppositionen vil af med den.

Siden 1997 har der været fremsat en lang række forslag om at fjerne forbuddet igen, men det består fortsat.


Kilde: Altinget og Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske

Jørgen Winther, Venstres sundhedspolitiske ordfører, du lovede i Politiken den 26. januar, at du ville komme med et ændringsforslag, så lesbiske og enlige kan få lægehjælp til kunstig befrugtning. Det har du endnu ikke fremsat. Hvorfor ikke?

"Jeg har én kommentar. Det er, at jeg har haft forhandlinger med De Konservative. Og de er ikke vildt begejstrede for, at Venstre kommer med et ændringsforlag. Vi havde en aftale om, at jeg derfor kunne komme med et underændringsforslag. Men det kunne rent teknisk ikke lade sig gøre."

Det vil sige, at der ikke kommer et ændringsforslag fra din og Venstres side, som du ellers lovede?

0:000:00