Zeberg advarer mod planlagte besparelser på Datatilsynet: ”Det er ikke godt nok”

Rikke Hougaard Zeberg opfordrer regeringen til at sætte data fri i i den kommende digitaliseringsstrategi. Men det kræver tillid, hvis danskerne skal dele mere data. Derfor kritiserer hun de planlagte besparelser på Datatilsynet. En datastrategi er en oplagt anbefaling fra digitaliseringspartnerskabet til regeringen, lyder det fra den tidligere embedsmand, som ikke mener, at regeringen har prioriteret digitaliseringen højt nok før coronakrisen.

Rikke Hougaard Zeberg, direktør i DI Digital, efterlyser en datastrategi som del af regeringens kommende digitaliseringsstrategi. Hun håber samtidigt, at databeskyttelsesområdet bliver tilført flere ressourcer.
Rikke Hougaard Zeberg, direktør i DI Digital, efterlyser en datastrategi som del af regeringens kommende digitaliseringsstrategi. Hun håber samtidigt, at databeskyttelsesområdet bliver tilført flere ressourcer.Foto: Agnete Schlichtkrull
Christoffer Lund-Hansen

Når regeringen i slutningen af 2021 præsenterer landets næste digitaliseringsstrategi, skal den indeholde en ambition om at sætte data fri.

Med andre ord skal relevante virksomhedsdata og offentlige data gøres tilgængelige i anonymiseret form for både forskere og virksomheder, der så kan bruge dem til at skabe nye innovative løsninger.

Men en sådan ambition kræver tillid, og derfor må der ikke spares på databeskyttelsesområdet.

0:000:00