Valgkamp med hundredvis af milliarder til asfalt og skinner på højkant

OVERBLIK: Kampen om magten i Folketinget vil både handle om de kommende mange års investeringer i infrastruktur og grøn omstilling af transporten. Altinget gennemgår valgets vigtigste transportpolitiske emner.  

Det kan godt være, at transportpolitik ikke afgør valget. Men valget kommer til at afgøre mange transportpolitiske spørgsmål. 
Det kan godt være, at transportpolitik ikke afgør valget. Men valget kommer til at afgøre mange transportpolitiske spørgsmål. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er endnu for tidligt helt at udelukke, at det forestående folketingsvalg kan gå over i historien som 'motorvejsvalget'.

Historisk er der måske ikke meget, som taler for, at transportpolitik vil spille en afgørende rolle i den accelererende valgkamp. Men denne gang er der lavet en stor indsats for at få netop spørgsmålet om danskernes transport fra a til b højere op på vælgernes opmærksomhedsskala.

Det er sjældent, at der præsenteres valgkampsoplæg med en økonomi på et trecifret milliardbeløb. Ikke desto mindre var det det, regeringen og Dansk Folkeparti gjorde, da de i marts præsenterede deres længe ventede plan for investeringer i infrastruktur frem mod 2030.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00