Debat

FGU-elev: Tak, fordi jeg måtte komme på FGU

DEBAT: På FGU lærer man at arbejde med hænderne og med hinanden. Der er plads til både dem, der er kreative, og dem, der skal supplere fag. Det er bedre og nyere end VUC, så jeg vil gerne sige tak for, at jeg måtte gå på FGU, skriver Isaac Levy Andersen.

FGU er god til både dem, der er kreative og har hænderne skruet rigtigt på, og dem, der skal have suppleret fag op, skriver Isaac Levy Andersen.
FGU er god til både dem, der er kreative og har hænderne skruet rigtigt på, og dem, der skal have suppleret fag op, skriver Isaac Levy Andersen.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Isaac Levy Andersen
FGU-elev, FGU Hovedstaden

For 11 år siden, 7. juni 2009, blev iPhone 4 annonceret.

Den var populær, iPhone 4, men ikke længere, fordi der er kommet en ny og bedre version. En iPhone 11 koster 5.005 kroner, mens iPhone 4 er langt billigere.

Spørgsmålet er, hvorfor det er sådan? Svaret er nemt: Verden udvikler sig hele tiden, og derfor skal vi udvikle os, og det gælder også uddannelsessystemet.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Personligt var jeg virkelig nervøs for at starte på FGU. Men jeg er blevet meget glad for det. FGU er ikke ligesom KVUC, hvor du kun lærer ting på papir.

Her lærer du ting med hænderne, og du lærer at løse problemer, mens du arbejder sammen med andre. I VUC lærer du at løse matematikproblemer på papiret.

Mennesker er forskellige. Nogle er gode til hænder, og nogle er ikke. Det tilfælde gælder også unge mennesker. En ung mand eller en pige kan være dygtigere til at sy end til at sidde og læse en bog.  

Isaac Levy Andersen
FGU-elev, FGU Hovedstaden

VUC var et gammel system, og vi skal ikke holde fast på gamle ting. Vi skal ikke være ligesom de mennesker, der foretrækker iPhone 4 frem for iPhone 11.

Plads til alle
Mennesker er forskellige. Nogle har hænderne skruet rigtigt på, og nogle har ikke. Det gælder også unge mennesker.

En ung mand eller en pige kan for eksempel være dygtigere til at sy end til at sidde og læse en bog.

FGU er godt sted for dem, som er kreative. Men hvis du ikke kreativ, hvad skal du så gøre? Bare rolig, FGU har plads til alle.

Hvis en person ikke er god til at bruge hænderne, er det muligt at få de fag, som han eller hun mangler for at søge en bestemt uddannelse, eller at gå til HF.

Det gode ved at være i Danmark er, at du har ytringsfrihed.

Jeg er uenig med forskellige politikere, som sidder på Christiansborg, men i dag jeg vil gerne sige tak.

Grunden til, at jeg siger tak, er, at Venstre, som havde magten i Folketinget indtil valget i juni, var det parti, der foreslog, at alle unge mennesker, som er under 25 år, kan komme på FGU. Derfor jeg siger tak.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Isaac Levy Andersen

FGU-elev, FGU Hovedstaden

0:000:00