Opsamling: FGU-opstarten har været præget af bump på vejen

OPSAMLING: På Altinget Uddannelse har vi i halvanden måned hørt om de første måneder på FGU'en fra elever, skoleledere, vejledere og mange andre. Vi giver dig her en opsamling på debatten.

Stressmeldinger, urimelige arbejdsvilkår, succesoplevelser, muligheder og et stærkt fundament. Det er blot nogle af de ord, der i løbet af den seneste halvanden måned er blevet brugt til at beskrive opstarten af den forberedende grunduddannelse, FGU.

Visionerne var store, da den helt nye uddannelse slog dørene op for nye elever i august, men opstarten har været præget af mange bump på vejen. Det har lydt fra flere aktører, at langtfra alt var klar til den store åbning, og det har sat spor de første måneder i form af sygemeldinger, administrationsudfordringer og dårlige arbejdsvilkår.

Men de fleste debattører har dog været enige om, at på trods af den vanskelige opstart kan FGU'en komme til at spille en afgørende rolle for de unge, der hverken er i uddannelse eller arbejde. Men det kræver lang tid at starte en helt ny uddannelse, lyder det.

Login