Opsamling: FGU-opstarten har været præget af bump på vejen

OPSAMLING: På Altinget Uddannelse har vi i halvanden måned hørt om de første måneder på FGU'en fra elever, skoleledere, vejledere og mange andre. Vi giver dig her en opsamling på debatten.

På trods af flere bump på vejen, er der stadig enighed om, at FGU kan spille en afgørende rolle for unge uden arbejde eller uddannelse.
På trods af flere bump på vejen, er der stadig enighed om, at FGU kan spille en afgørende rolle for unge uden arbejde eller uddannelse. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Stressmeldinger, urimelige arbejdsvilkår, succesoplevelser, muligheder og et stærkt fundament. Det er blot nogle af de ord, der i løbet af den seneste halvanden måned er blevet brugt til at beskrive opstarten af den forberedende grunduddannelse, FGU.

Visionerne var store, da den helt nye uddannelse slog dørene op for nye elever i august, men opstarten har været præget af mange bump på vejen. Det har lydt fra flere aktører, at langtfra alt var klar til den store åbning, og det har sat spor de første måneder i form af sygemeldinger, administrationsudfordringer og dårlige arbejdsvilkår.