Livsstilseksperten Vanopslagh guider: Her er vejen til at finde mening i livet

Fredag formiddag vendte Alex Vanopslagh blikket mod fortidens filosoffer for at finde svaret på det gode liv i en tid, hvor flere og flere unge mistrives. Få forslagene fra hans fra partiledertale på Folkemødet her.

Der er brug for at acceptere sine begrænsninger, hvis man skal finde ind til det gode liv, lød det fra Alex Vanopslagh på folkemødet.
Der er brug for at acceptere sine begrænsninger, hvis man skal finde ind til det gode liv, lød det fra Alex Vanopslagh på folkemødet.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Hvem vil du gerne være? En, der gør sig svag og forventer, at andre løser dine problemer? Eller vil du tage ansvar og være den, der selv løser problemerne?

Sådan lød det store spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, fredag formiddag på Folkemødet.

Han brugte taletiden på Hovedscenen på at sætte fokus på den ”perfekthedskultur”, han mener, der er opstået i vores samfund, hvor vi ”konstant skal være lykkelige, og hvis vi ikke er det, så har vi fejlet”.

Og selvom det ikke er et problem, man kan lovgive sig ud af, kan vi nu godt lære en ting eller to fra den flere tusind år gamle stoiske filosofi, mener Alex Vanopslagh.

”Stoikerne kan hjælpe os tilbage på mere fast grund ved, at vi skal acceptere vores begrænsninger. Vi skal acceptere vores lod i livet og få det bedste ud af det,” lød budskabet til dagens fremmødte publikum, der så småt havde taget hul på Folkemødets andendag.

Læs også

Tag ansvar!

Samtidig fik den liberale partileder lige løftet pegefingeren over for de ideologier, der ikke opfordrer den enkelte til at tage ansvar for eget liv.

”Der er en kamp om at være et offer i politik. Fælles for det hele er, at man lægger ansvaret over på andre,” sagde Alex Vanopslagh og tilføjer:

”Måske skal vi bruge mindre tid på at bebrejde andre mennesker for livets lidelser.”

Mens partilederen kigger ud over unge som gamle, der sidder i publikummet, slår Alex Vanopslagh fast, at der er brug for et løft i folkeskolen, hvis den gamle stoiske tankegang skal føres ud i livet i det moderne samfund.

”Dannelsen handler om at få indsigt i, hvordan mennesker gennem år har håndteret de svære følelser. Og vi er ikke herre over alt i livet. Tværtimod. Men der kan være en frihed i at acceptere det faktum,” slutter den liberale politiker filosofisk af.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

0:000:00