Løkke: De offentligt ansatte skal have "en ordentlig løn"

OK18: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opfordrer parterne til at komme tilbage til forhandlingsbordet. "Det er i ingens interesse, at der kommer en konflikt," sagde han i spørgetimen tirsdag.

De offentligt ansatte skal have "en ordentlig løn".

Det var så langt, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ville gå i en kommentar til de igangværende overenskomstforhandlinger, hvor lønspørgsmålet er den største knast.

Det skete i Folketingets spørgetime med statsministeren tirsdag, hvor Enhedslistens Pernille Skipper spurgte:

"Er det ikke kun rimeligt, at de offentligt ansatte også får en reallønsfremgang?"

Til det svarede Løkke blandt andet: "Jeg har da kun et ønske om, at der må komme gang i de forhandlinger igen, så de kan slutte på en ordentlig, balanceret måde, hvor også de offentligt ansatte oplever, at de kan få en ordentlig løn for det arbejde, de udfører."

Statsministeren understregede, at "det er i ingens interesse, at der kommer en konflikt", og han opfordrede parterne til at komme tilbage i forhandlingslokalet.

Forsvarer Sophie Løhde
Fredag brød forhandlingerne for de statsansatte sammen, mandag skete det på det kommunale område, og tirsdag eftermiddag måtte også de regionale arbejdsgivere og lønmodtagere gå ud og tale om sammenbrud.

I spørgetimen nogle timer før det regionale sammenbrud forsvarede Løkke sin regeringskollega Sophie Løhde (V), som forhandler på statens vegne. 

"Jeg skal da meget beklage, at der i hvert fald ikke endnu er en aftale. Jeg ved, at innovationsministeren som statens forhandler jo er klar til at forhandle, når andre er det. Og at noget af det, der har været fremstillet i pressen, som at vi ville angribe spisepauserne, notorisk er forkert," sagde han.

Lars Løkke Rasmussen pegede på, at regeringen netop har indgået en aftale om skattelettelser, som også vil komme de offentligt ansatte til gode.

"Jeg synes, det er fair, at folk får en ordentlig løn. Vi forsøger jo også at føre en politik, hvor der opleves fremgang hos alle danskere," sagde han.

Samtidig tilsluttede han sig Pernille Skippers oplæg om de hårdtarbejdende offentligt ansatte.

"Jeg synes, det var en meget flot italesættelse af det arbejde, som udøves hver dag af tusindvis og atter tusindvis af dygtige mennesker i den offentlige sektor. Det er jeg fuldstændig enig i fra ord til andet, og jeg ville ønske, jeg selv med samme glød kunne anprise deres arbejde – så ville jeg så tage alle dem i den private sektor med også."

,

Forrige artikel Bondo tror på aftale inden storkonflikt: ”Men det bliver svært” Bondo tror på aftale inden storkonflikt: ”Men det bliver svært” Næste artikel Kritik af ny UPV: Bureaukratisk og uigennemtænkt Kritik af ny UPV: Bureaukratisk og uigennemtænkt
EuroSkills i Danmark rykkes til 2025

EuroSkills i Danmark rykkes til 2025

UDSKUDT: Europamesterskaberne i praktiske fag afholdes alligevel ikke i Danmark i 2024. Corona har skubbet til planerne, så Danmark først får værtskabet i 2025.