Forstå de mulige udfald af ny OK18-strid om frokost på 5 minutter

Q&A: Hvem har størst chance for at vinde det nye OK18-slagsmål om 1.150 statsansattes ret til betalt frokostpause, og bliver de statsansatte kompenseret, hvis de vinder sagen? Altinget har spurgt professor Bent Greve om de mulige udfald af overenskomststriden.

Ifølge professor Bent
Greve ser det ud til at blive lønmodtagersiden, der trækker sig sejrrigt ud af
det nye OK18-slagsmål om retten til betalt frokostpause for de statsansatte.
Ifølge professor Bent Greve ser det ud til at blive lønmodtagersiden, der trækker sig sejrrigt ud af det nye OK18-slagsmål om retten til betalt frokostpause for de statsansatte.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Lønmodtagerne har en ret god sag. De har med rette kunnet forvente, at overenskomstaftalen dækker alle.

Bent Greve
Professor og arbejdsmarkedsforsker, Roskilde Universitet

Torsdag brød et nyt OK18-slagsmål ud.

Sagens omdrejningspunkt er de cirka 1.150 ansatte på seks erhvervsskoler og gymnasier, der inden OK18-forhandlingerne blev frataget retten til betalt frokostpause.

I det ene ringhjørne står de statsansattes chefforhandler, Flemming Vinther, og mener, at der ikke kan være tvivl om, at disse ansatte nu også har ret til betalt frokostpause. I det andet ringhjørne mener Moderniseringsstyrelsens vicedirektør, Linda Nordstrøm Nissen, at de 1.150 ansatte fortsat ikke har ret til betalt frokost, og at fagbevægelsen forsøger at udvide OK18-aftalen på efterbevilling.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00