Ny debat: Kører FGU’en på skinner som planlagt?

NY DEBAT: Efter to års forberedelse slog den forberende grunduddannelse (FGU) dørene op i august. Men hvordan står det til? Hvor kører det som planlagt, og hvor er der udfordringer? Det sætter Altinget Uddannelse til debat.

Hvordan er det at være elev, lærer, leder eller medarbejder på den forberende grunduddannelse (FGU)? Det spørger Altinget Uddannelse en række debattører om.
Hvordan er det at være elev, lærer, leder eller medarbejder på den forberende grunduddannelse (FGU)? Det spørger Altinget Uddannelse en række debattører om.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

I august 2019 blev dørene slået op til en helt ny uddannelse i Danmark – den forberedende grunduddannelse (FGU). Uddannelsen henvender sig til unge under 25, og formålet med FGU'en er at styrke indsatsen for de unge, der hverken er i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse eller er i arbejde.

Aftalen om den forberedende grunduddannelse (FGU) blev indgået i oktober 2017. Institutionerne åbnede for første gang dørene i august 2019. I alt åbnede 27 FGU-institutioner fordelt på 85 skoler over hele landet. De har erstattet en række tidligere uddannelsesforløb som produktionsskoleforløb, erhvervsgrunduddannelse og den forberedende voksenundervisning.

Den forberedende grunduddannelse har nu været i gang i fire måneder og burde efter planen så småt køre på skinner. Men gør den det? Hvordan går det egentlig med FGU'en? Det sætter Altinget Uddannelse på skemaet de kommende uger.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00