Opsamling: Her er Rosenkrantz-Theils vigtigste opgaver

OPSAMLING: I halvanden måned har undervisningsområdets vigtigste aktører diskuteret, hvilke opgaver Pernille Rosenkrantz-Theil bør tage fat i som de første. Altinget: uddannelse samler her op på debatten og giver dig de vigtigste pointer.

Optagelsesreglerne til ungdomsuddannelserne skal forenkles, så ingen unge kommer i klemme i systemet. De nødlidende sprogfag skal have kastet en redningskrans, og så skal der findes en balance mellem privat-, fri- og folkeskoler, som sikrer fremtiden for begge.

Sådan lyder tre af de mest klokkeklare opfordringer til den nye undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), fra Altinget: uddannelses debatspalter. I halvanden måned har 20 centrale uddannelsespolitiske aktører diskuteret, hvor der er allermest brug for at sætte ind for den nye minister.

Debatten har desuden været omkring behovet for at styrke voksen- og efteruddannelserne, at droppe besparelserne og geninvestere i uddannelse og behovet for at sikre gode uddannelser i hele landet til gavn for den fælles velfærd.

Login