Opsamling: Her er Rosenkrantz-Theils vigtigste opgaver

OPSAMLING: I halvanden måned har undervisningsområdets vigtigste aktører diskuteret, hvilke opgaver Pernille Rosenkrantz-Theil bør tage fat i som de første. Altinget: uddannelse samler her op på debatten og giver dig de vigtigste pointer.

Pernille Rosenkrantz-Theil står over for et væld af opgaver, hvis det står til en lang række af undervisningsområdets vigtigste aktører.
Pernille Rosenkrantz-Theil står over for et væld af opgaver, hvis det står til en lang række af undervisningsområdets vigtigste aktører. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Optagelsesreglerne til ungdomsuddannelserne skal forenkles, så ingen unge kommer i klemme i systemet. De nødlidende sprogfag skal have kastet en redningskrans, og så skal der findes en balance mellem privat-, fri- og folkeskoler, som sikrer fremtiden for begge.

Sådan lyder tre af de mest klokkeklare opfordringer til den nye undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), fra Altinget: uddannelses debatspalter. I halvanden måned har 20 centrale uddannelsespolitiske aktører diskuteret, hvor der er allermest brug for at sætte ind for den nye minister.