Opsamling: Her er Rosenkrantz-Theils vigtigste opgaver

OPSAMLING: I halvanden måned har undervisningsområdets vigtigste aktører diskuteret, hvilke opgaver Pernille Rosenkrantz-Theil bør tage fat i som de første. Altinget: uddannelse samler her op på debatten og giver dig de vigtigste pointer.

Pernille Rosenkrantz-Theil står over for et væld af opgaver, hvis det står til en lang række af undervisningsområdets vigtigste aktører.
Pernille Rosenkrantz-Theil står over for et væld af opgaver, hvis det står til en lang række af undervisningsområdets vigtigste aktører.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Optagelsesreglerne til ungdomsuddannelserne skal forenkles, så ingen unge kommer i klemme i systemet. De nødlidende sprogfag skal have kastet en redningskrans, og så skal der findes en balance mellem privat-, fri- og folkeskoler, som sikrer fremtiden for begge.

Sådan lyder tre af de mest klokkeklare opfordringer til den nye undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), fra Altinget: uddannelses debatspalter. I halvanden måned har 20 centrale uddannelsespolitiske aktører diskuteret, hvor der er allermest brug for at sætte ind for den nye minister.

Debatten har desuden været omkring behovet for at styrke voksen- og efteruddannelserne, at droppe besparelserne og geninvestere i uddannelse og behovet for at sikre gode uddannelser i hele landet til gavn for den fælles velfærd.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00