Riisager: Regeringen vil drøfte sund mad til flere skolebørn

SKOLEMAD: Efter at have modtaget nye kostanbefalinger vil regeringen drøfte muligheden for at gøre sund mad tilgængelig for flere skolebørn, fortæller undervisningsministeren. I Hvidovre krydser man fingre.

Merete Riisager mener, at skoler blandt andet kan lære elever om madglæde, gode råvarer og madlavningen som et håndværk og noget, der bringer mennesker sammen.
Merete Riisager mener, at skoler blandt andet kan lære elever om madglæde, gode råvarer og madlavningen som et håndværk og noget, der bringer mennesker sammen.Foto: Katja Holm/Altinget
Sine Riis Lund

Vi skal drøfte forslaget i regeringen og blandt andet se på det her med, hvordan vi kan understøtte, at der er sund mad tilgængelig for børn, så alle kan komme i skole med en frisk hjerne og deltage i undervisningen.

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister

Vi vil gerne det her, og i bund og grund handler det om, at hvis vi investerer godt og solidt i børnenes første 18 leveår, så har vi en tro på, at det kommer godt igen.

Kenneth F. Christensen
Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Hvidovre

Hvidovre har en drøm. Kommunen vil gerne tilbyde langt flere skolebørn et dagligt nærende måltid.

Allerhelst gjorde man frokosten til en del af skoletilbuddet, som man eksempelvis kender det fra skoler i Malmø.

Praktik og økonomi gør dog, at den drøm er ganske langt væk. Men for et par år siden tog Hvidovre et skridt på vejen og lavede en madordning med en privat leverandør, som forældre til børn i alle kommunens ni folkeskoler mod betaling kan bestille en madpakke fra dag til dag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024