Ugens profil: Mathilde Tronegård

Mathilde Tronegård, direktør i Studievalg Danmark, ville ønske, at der var mere fokus på uddannelsevalg efter ungdomsuddannelse. Det har i mange år stået i skyggen af elevernes valg efter grundskolen, mener hun.

Mathilde Tronegård synes, at studievejlederne fortjener et ekstra skulderklap. De udfylder ifølge hende en vigtig, men underkendt profession i samfundet. 
Mathilde Tronegård synes, at studievejlederne fortjener et ekstra skulderklap. De udfylder ifølge hende en vigtig, men underkendt profession i samfundet. Foto: Pressefoto/ Studievalg Danmark
Mads Mose Vikkelsø

Hvilken uddannelse ville du tage, hvis du skulle gøre det hele om?
Jeg er godt tilfreds med min generalist-uddannelse. Det er dog også tillokkende med et stærkere fagligt fundament. At kunne mestre et fag som fx anlægsgartner, arkitekt, dyrlæge eller journalist. Heldigvis behøver man jo ikke gøre det hele om for at gå nye veje.

Fakta

Navn:
Mathilde Tronegård

Uddannelse:
Cand.scient.pol

Job:
Direktør i Studievalg Danmark

Tidligere job:
En lang række funktioner og titler i kommunalt regi, bl.a. konsulent, programchef, innovations- og kvalitetschef, sekretariatschef og uddannelseschef.

Jeg har dog også haft jobs som receptionist, handicaphjælper, æggepakker og studentermedhjælper i et amt.

Hvad har du brugt mest arbejdstid på det seneste år? 
Corona-opgaver i mange afskygninger. Vejledning er vigtig i en krisetid! Vi har derfor det seneste år udviklet vores vejlednings-platforme og med Folketinget i ryggen skabt ekstra-indsatser til de unge.

Dokumentation

Hver onsdag præsenterer Altinget Uddannelse en ny aktør fra uddannelsesdanmark.

De svarer på de samme 11 spørgsmål om deres egen uddannelsesbaggrund, deres arbejde med uddannelsesområdet og deres perspektiver på fremtidens uddannelsessytem.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00