Fra klimakamp til kunstig intelligens: Se højdepunkterne fra Verdensmålsugen i Altingets gård

TV: Global Compact Network Denmark, Altinget og Tænketanken Mandag Morgen har netop afholdt 'Verdensmålsugen' i Altingets gård. Vi har samlet en række højdepunkter her. 

I år har FN's verdensmål 5-års jubilæum, og det blev i sidste uge markeret i Altingets gård.

I et samarbejde mellem Global Compact Network Denmark, Altinget og Tænketanken Mandag Morgen blev der afholdt Verdensmålsuge, hvor der både blev gjort status, men også givet bud på, hvordan Danmark og resten af verden opfylder de 17 verdensmål.

Igennem en lang række debatter, oplæg og interview blev verdensmålene vendt og drejet for tilhørerne i Altingets gård og dem, der så med online. 

En bred vifte af politikere, erhvervsfolk, forskere, NGO'er og andre aktører bidrog med deres viden og holdninger om alt fra klimaindsats til kunstig intelligens. 

Vi har samlet en række højdepunkter fra ugen her:

Udvilking på dagsordenen
Udviklingspolitik var et af de centrale temaer til Verdensmålsugen. 

Torsdag var der paneldebat med en række ordførere og aktører på udviklingsområdet, der diskuterede, 'hvilken rolle bør Danmark spille i at sikre sundhed og trivsel for alle i lyset af COVID-19?'.

Du kan læse mere om den debat her, eller se den herunder:


Find alle debatterne og læs mere på Verdensmålsugen hjemmeside.

Forrige artikel Se Mette Frederiksens tale til FN's Generalforsamling Se Mette Frederiksens tale til FN's Generalforsamling Næste artikel Danmark indgår strategisk klimasamarbejde med Indien Danmark indgår strategisk klimasamarbejde med Indien