Verdensmålsfond halvt inde i investeringsperiode: "Vi er ikke sat i verden for at hjælpe de aller-allerfattigste"

VERDENSMÅL: To år inde i en fireårig investeringsperiode er den verdensmålsfond, som IFU og seks pensionskasser har etableret, bagefter sit investeringsmål. "Men vi tror på, at vi når i mål," siger investeringsdirektør.

Foto: Philimon Bulawayo/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

SDG-fonden er ikke sat i verden for at hjælpe de aller-aller fattigste. Det er en kommerciel fond, hvor der skal være et kommercielt afkast.

Lars Krogsgaard
Investeringsdirektør i IFU

Nye hospitaler i Egypten og Marokko, en indsats mod massive tab af fødevarer i Indien og bedre internet til borgerne i Myanmar.

Det er nogle af de projekter, som verdensmålsfonden Danish SDG Investment Fund har investeret i de seneste to år.

Fonden, der er etableret af seks pensionskasser og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), skal fremme FN's verdensmål – og tjene penge på det. 

Dokumentation

Fond vil nå op på 30 milliarder kroner i investeringer

Det samlede kapitaltilsagn til Verdensmålsfonden er på knap fem milliarder kroner. Cirka halvdelen er fra seks store danske pensionsselskaber. Knap to milliarder kroner er tilsagn fra IFU, herunder 100 millioner kroner fra udviklingsbistanden og et lån på 800 millioner kroner fra Nationalbanken, der er garanteret af staten.

Fonden forventer, at de fem milliarder kan bidrage til at mobilisere yderligere kapital til konkrete investeringer i udviklingslandene, og at de samlede investeringer derfor vil blive på 30 milliarder kroner, når fonden er fuldt investeret.

Kilde: IFU.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00