Overblik: Sådan vil centrale aktører skaffe varme hænder til ældreplejen

TEMADEBAT: Altingets debat om manglen på varme hænder i ældreplejen er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) har bidraget i Altingets temadebat med debatindlægget 'Snuptag løser ikke personalemanglen i ældreplejen'.
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) har bidraget i Altingets temadebat med debatindlægget 'Snuptag løser ikke personalemanglen i ældreplejen'.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Personalemangel og rekrutteringsvanskeligheder i ældreplejen tegner sig til at blive værre i takt med den demografiske udvikling.

Gennem trepartsaftaler og overenskomstaftaler har aktører forsøgt at gøre sosu-uddannelserne mere attraktive. Og som en del af sidste års økonomiaftale aftalte regeringen, KL og Danske Regioner, at de ville nedsætte en taskforce, der skal give bud på, hvordan der kan uddannes og ansættes flere social- og sundhedsmedarbejdere over de kommende år.

Altinget gav ordet til en række centrale aktører, som i debatindlæg kom med bud på, hvordan de vil skaffe flere social- og sundhedsmedarbejdere til at sikre fremtidens ældrepleje.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00