Debat

DF: Tænk ydelser og indsats ind i retfærdigt kontanthjælpssystem

DEBAT: Regeringen vil nedsætte en ydelseskommission, som skal anvise en erstatning for kontanthjælpssystemet. Vi er opmærksomme på kommissionen, for kontanthjælp er kun midlertidigt og ikke en vedvarende ydelse, mener Dansk Folkeparti.

Den indsats, der bliver lavet for den enkelte, er altafgørende for at komme ud på arbejdsmarkedet, skriver beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (DF).
Den indsats, der bliver lavet for den enkelte, er altafgørende for at komme ud på arbejdsmarkedet, skriver beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (DF).Foto: Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bent Bøgsted (DF)
Beskæftigelsesordfører

Det er altid svært at vurdere, hvordan det mest retfærdige kontanthjælpssystem skal se ud.

Det er ikke altid blot et spørgsmål om ydelsen, men i høj grad også et spørgsmål om den indsats, der bliver lavet for at hjælpe den enkelte til en uddannelse eller arbejde. Derfor er Dansk Folkeparti tilhænger af et loft over kontanthjælp og 225-timersreglen.

Det må og skal være sådan, at man, når man ser på de samlede ydelser, som en kontanthjælpsmodtager kan få – for eksempel kontanthjælp, boligsikring, og børneydelse – ikke skal kunne få mere, end en lønmodtager på mindsteløn kan få.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Ellers forsvinder motivationen til at tage et arbejde, og så er det enkle bare at lade stå til. Men samtidig skal det jo sikres, at der ikke er nogen, der på grund af sygdom bliver gemt væk på kontanthjælp. Disse personer skal selvfølgelig have en afklaring til førtidspension eller fleksjob.

Derfor blev der lavet aftalen 'Flere skal med', hvor sagerne blev gennemgået, og langtidssyge fik deres sag gennemgået for at se, om de var placeret et forkert sted i systemet.

Det er vel ikke sådan, at regeringen mener, at bare ydelsen sættes op, så er alt okay.

Bent Bøgsted (DF)
Beskæftigelsesordfører

Læs også

Opmærksomme på kommissions arbejde
Kontanthjælp er kun midlertidigt og ikke en vedvarende ydelse. Det betyder, at den indsats, der bliver lavet for den enkelte, er altafgørende for at komme ud på arbejdsmarkedet.

Med dette som baggrund er Dansk Folkeparti ekstra opmærksom på, hvad regeringens ydelseskommission vil komme med. For ser de kun på ydelserne og ikke indsatsen?

Det er vel ikke sådan, at regeringen mener, at bare ydelsen sættes op, så er alt okay, og så er det ikke nødvendigt at stille krav til den enkelte om selv at arbejde for at komme ud på arbejdsmarkedet eller i gang med en uddannelse.

Det er nemlig jobcentrenes vigtigste opgave at få kontanthjælpsmodtagerne i job eller afklaret til førtidspension eller fleksjob.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Bøgsted

Fhv. MF (DD)
maskinarbejder, Aalborg Tekniske Skole 1976, oversergent (Avedøre Rekrut- og Sergentskole 1977), våbenmekaniker (Nørrejyske Artilleriregiment 1977)

0:000:00