DI: Øget brug af hjemmearbejde kræver modige ledere

DEBAT: Ledelsesopgaven bliver mere kompleks, når ansatte arbejder på distance. Derfor skal der skrues op for ledelsen, hvis virksomhederne vil udløse det fulde potentiale i hjemmearbejde, skriver Pernille Erichsen, Chef for Ledelse og Virksomhedsudvikling i DI. 

Af Pernille Erichsen
Chef for Ledelse og Virksomhedsudvikling, Dansk Industri

Distancearbejde (eller hjemmearbejde) er ikke nyt. Det nye er, at mange virksomhedsledere ser det i et nyt lys.

Lidt skarpt trukket op er man gået fra udelukkende at se det som et personalegode til nu at se det som en unik mulighed for at styrke sin forretning på flere planer og samtid skabe øget trivsel, effektivitet og nye samarbejdsformer.   

Men de "nye" måder at arbejde på kalder på mere ledelsesmæssigt mod. Både i forhold til at stå på den allerede eksisterende tillid og tro på, at den holder – også på distancen og over længere tid.

Skru op på alle kanaler
Og så kalder distancearbejdet på, at man som leder tør differentiere mere mellem medarbejdere og typer af opgaver.

For det er ikke alle opgaver, der løses bedst på distancen, og det er ikke alle medarbejdere, der trives lige godt med at være væk fra deres kollegaer. Så hvad gør man som leder?

Det er reelt ikke anderledes end almindelig god ledelse, men kompleksiteten øges, når du kobler en distancefaktor på relationen.

Ledelsesmæssigt skal du derfor skrue op på alle "kanaler" – og det, tror jeg godt, kan nok komme lidt bag på nogen. 

Ingen one size fits all
En vigtig pointe er, at der ikke findes en "one size fits all" for distancearbejde.

Hvordan det kan foregå, i hvilket omfang, i hvilke rammer og hvordan man sikrer sig, at der er styr på leverancerne, uanset hvad disse måtte være, skal grundigt overvejes fra organisation til organisation, fra team til team, medarbejder til medarbejder og opgave for opgave.

Det skal give mening, og det skal give værdi for alle parter. Og lige netop det faktum, at man ikke kan skære distancearbejde over én kam, vil helt sikkert være tiltalende for nogle virksomhedsledere og en smule ubekvemt for andre.

Hvor står du i det kontinuum? En ting er i hver fald sikkert. Du bliver nødt til at tage stilling og melde klart ud – om du vil det eller ej.  

Forrige artikel Lederne: Barsel til mænd er et skridt på vej mod verdensmålene Lederne: Barsel til mænd er et skridt på vej mod verdensmålene Næste artikel Videnscenter: Vi kan få flere indvandrere i job, men det vil koste Videnscenter: Vi kan få flere indvandrere i job, men det vil koste