Ny bog: Den politiske fortælling om pension passer ikke med virkeligheden

PENSION: Overgangen til pension er en ny udviklingsfase i livet, mener arbejdsmarkeds- og aldringsforsker Aske Juul Lassen, som i ny bog angriber den politiske diskurs om pension som afvikling.

Arbejdsmarked- og
seniorforsker Aske Juul Lassen mener, at regeringens øgede fokus på
Arne-kampagnen er med til at skabe en politisk fortælling om pension, som ikke
passer med virkeligheden. Det er nemlig de færreste danskere, der er nedslidte,
når de går på pension i dag.
Arbejdsmarked- og seniorforsker Aske Juul Lassen mener, at regeringens øgede fokus på Arne-kampagnen er med til at skabe en politisk fortælling om pension, som ikke passer med virkeligheden. Det er nemlig de færreste danskere, der er nedslidte, når de går på pension i dag.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Cecilie Toft

Arbejdsmarkedet har ændret sig markant de seneste 50 år, og i dag er det de færreste, som har et fysisk hårdt job. Derfor er størstedelen af danskerne, som går på pension, når de når folkepensionsalderen ikke nedslidte.

Aske Juul Lassen
Arbejdsmarked- og seniorforsker, Københavns Universitet

Regeringen arbejder lige nu på højtryk for at forhandle en aftale på plads, der kan sikre tidlig pension for Arne og andre nedslidte.

Men den politiske fortælling om livet på pension stemmer ikke overens med virkeligheden, mener arbejdsmarkeds- og aldringsforsker Aske Juul Lassen fra Københavns Universitet.

Om kort tid er han aktuel med bogen 'Livets tredje akt', som gennem seks personers fortælling om overgangen fra et fultidsjob til pension forsøger at gøre op med den politiske diskurs om pension.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00