Opsamling på debat: Hvordan ser beskæftigelsesindsatsen ud efter jobcentrene?

Regeringen vil frisætte beskæftigelsesindsatsen i kommunerne og nedlægge jobcentrene. Derfor spurgte Altinget en række organisationer om, hvordan den nye beskæftigelsesindsats bør se ud. Læs eller genlæs højdepunkterne fra debatten her. 

SVM-regeringen har som led i en reform af beskæftigelsesindsatsen planer om at nedlægge jobcentrene og sætte kommunerne fri af statslige proceskrav. Altinget har derfor spurgt en række aktører om, hvad jobcentrenes alternativ bør blive.
SVM-regeringen har som led i en reform af beskæftigelsesindsatsen planer om at nedlægge jobcentrene og sætte kommunerne fri af statslige proceskrav. Altinget har derfor spurgt en række aktører om, hvad jobcentrenes alternativ bør blive.Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Emma Brink

SVM-regeringen præsenterede i december i sit regeringsgrundlag en plan for at reformere beskæftigelsesindsatsen for at få ledige hurtigere i arbejde. Det skal ske ved at nedlægge jobcentrene og sætte kommunerne fri af statslige proceskrav. 

En øvelse, der samtidig skal sikre besparelser for tre milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Danmarksdemokraterne: Drop absurd detailstyring i den nye beskæftigelsesindsats

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024