Regeringen lover redningsplanke til Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet kommer ikke til at uddele fyresedler næste år, selv om den nuværende aftale om tilsynets økonomi udløber ved udgangen af 2022, bekræfter beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Til næste år skal forligspartierne forhandle en ny aftale på plads, hvor SF som minimum kræver 100 mio. kr. årligt til tilsynet, som også Socialdemokraterne lovede før valget. 

Der er store forventninger fra fagbevægelsen til S-regeringens kommende aftale om Arbejdstilsynets økonomi. Her beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard på besøg med daværende overborgmester i København, Frank Jensen, i forbindelse med et forslag om at indføre et ID-kort på byggepladser. 
Der er store forventninger fra fagbevægelsen til S-regeringens kommende aftale om Arbejdstilsynets økonomi. Her beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard på besøg med daværende overborgmester i København, Frank Jensen, i forbindelse med et forslag om at indføre et ID-kort på byggepladser. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Fra 2023 står Arbejdstilsynet ifølge finansloven til at måtte vinke farvel til 215 mio. kr., svarende til godt en tredjedel af sit nuværende bevillings-niveau og 253 medarbejdere. 

Årsagen er, at den nuværende aftale om tilsynets økonomi fra 2019 udløber, og uden politisk hjælp skal tilsynet dele fyringssedler ud fra februar.

Hjælpen er dog på vej, forsikrer beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nu. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00