13. december: Mads Rørvig

JULEKALENDER: Mads Rørvig (V) gik ind i politik for sikre mere frihed og komme væk fra "Big Mother"-samfundet. Når han ikke arbejder, elsker han at spille klaver.
Hver dag frem mod juleaftensdag bringer Altinget.dk et interview med en folketingspolitiker. I dag er det ordfører for erhvervsskat og SU fra Venstre, Mads Rørvig.
Hver dag frem mod juleaftensdag bringer Altinget.dk et interview med en folketingspolitiker. I dag er det ordfører for erhvervsskat og SU fra Venstre, Mads Rørvig. Foto: pressefoto
Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg meldte mig ind i ungdomspolitik, fordi politik er spændende og for at blive en del af et socialt fællesskab. Det er på samme måde, som når man melder sig ind i en fodboldklub. Det er også et socialt fællesskab. Men selve det at blive politiker og vælge at stille op til Folketinget for fuld kraft, det er for at gøre en forskel. Det kan lyde som en floskel, men hvis ikke man vil præge politikudviklingen, så kan man lige så godt lade være med at gå ind i politik. 

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

Mit mål er at bringe mere frihed ind i forskellige lag i folks hverdag. Det gør en forskel. Midlet kan være forskellige ting. Det kan være lige fra, at vi har sikret frit valg til hjemmeplejen til at sikre at mere frihed i den personlige indkomst. Det handler for mig om at komme væk fra det her "Big Mother"-samfund. Vi skal holde op med at tage opgaver fra folk. At statsliggøre mange opgaver kræver et stort budget, så derfor har vi også høje skatter. Men jeg vil gerne, at vi kunne gå lidt den anden vej og skabe mere frihed under ansvar i eget liv.

Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig?

Fakta

Mads Rørvig, er 28 år og fra Silkeborg. Han er uddannet cand.merc. fra CBS og har siddet i Folketinget siden 2010.

I dag er han Venstres ordfører for erhvervsskat og SU. Og så sidder han som formand for Skatteudvalget.

 


Kilde: Ft.dk

Anders Fogh. Der er mange, der siger Uffe Ellemann-Jensen, og han har selvfølgelig også været et forbillede. Men jeg beundrer det projekt, som Anders Fogh havde, og den måde han gjorde tingene på. Der selvfølgelig nogen, som er meget liberale, som vil sige, at han ikke gik langt nok, og at han ikke udnyttede muligheden. Men når man kommer lidt mere på afstand af Foghs tid og sætter det i den historiske kontekst, så er jeg ret overbevist om, at man vil kunne se det store projekt, som han havde gang i og lykkedes med. Fra det værdipolitiske til en mere aktivistisk udenrigspolitik og sikring af skattelettelser for første gang. Det var store ting dengang. 

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

 At statsliggøre mange opgaver kræver et stort budget, så derfor har vi også høje skatter. Men jeg vil gerne, at vi kunne gå lidt den anden vej og skabe mere frihed under ansvar i eget liv.

Mads Rørvig (V)
Folketingspolitiker

Jesper Petersen, både da han var i SF og nu som socialdemokrat. Med ham krydser man næsten aldrig den der grænse, hvor man forlader substans fuldstændig. Nogle debatter med andre kan politisk set ende ud i hat og briller. Men at have en substans-diskussion og holde debatten på sporet, det synes jeg, at vi formår. Også når vi forhandler, så er det en fornøjelse at arbejde sammen med ham.

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Jeg har mit klaver derhjemme. Jeg har spillet lige siden, at jeg var fem-seks år. Det er min måde at koble fuldstændigt af på. Så dyrker jeg også noget motion. Men når man spiller musik, så kan du ikke tænke på andet end at få det til at lyde godt.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år? 

Jeg læste en biografi om Carl Frederik Tietgen som hedder "Stormogulen". Forfatteren Ole Lange er tidligere professor på CBS, og han skitserer en af de største erhvervsmænd, vi har haft i danmarkshistorien. Det var spændende at læse, hvad Tietgen har opnået, og læse om, hvordan de store virksomheder, som han var med til skabe, stadig præger Danmark i dag.

Er du stadig politiker om 5 år?

Ja, jeg stiller op til næste folketingsvalg. Jeg håber, at jeg bliver valgt. Men jeg tror ikke, at jeg skal være politiker resten af mit liv. Jeg ser ikke mig selv herinde om 30 år.

Hvad fortryder du fra 2013?

Noget jeg ærgrer mig over, da jeg forhandlede SU-reformen for Venstre, var, at vi ikke fik afskaffet det sjette SU-år. Nu strammer vi op alle mulige steder og skærper kravene til universiteterne. Vi kunne godt stille endnu større krav til de studerende, men det kom vi ikke i mål med, fordi vi er uenige. Det ærgrer jeg mig over.

Hvad ser du frem til i 2014?

Det er jo det smukke ved politik. Man ved aldrig rigtigt, hvad der sker. Det er charmen ved det her hverv. Et folketingsvalg måske? Ellers bliver det at se, hvad regeringens agenda for 2014 er. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00