EL bakker V-borgmester op i sag om flygtningeboliger

FLYGTNINGE: Svendborg Kommune har ledige boliger til flygtninge, men må ikke bruge dem, da de ligger i et udsat boligområde. Grotesk, mener byens V-borgmester, som møder opbakning fra Enhedslisten. 

Svendborg har ledige boliger til de kvoteflygtninge, der kommer til kommunen i løbet af 2015. Boligerne ligger bare i det udsatte boligområde Skovparken, og derfor må de ikke bruges til formålet.

Det undrer Svendborg-borgmester Lars Erik Hornemann (V), der har betegnet situationen som "grotesk".

Han har derfor søgt social- og boligministeriet om dispensation fra reglen. Den har han ikke fået, og det ønsker Enhedslisten nu at kigge nærmere på.

Partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen har derfor stillet spørgsmål til socialminister Manu Sareen (R) om sagen, selvom han allerede én gang har afvist at lade flygtninge flytte ind i Skovparken.

”Jeg tager sagen op, fordi Danmark står i en særlig situation med rigtig mange flygtninge, der skal have en bolig. Det er et paradoks, at nogle kommuner har problemer med at finde gode boliger til flygtninge, samtidig med at der i de samme kommuner står indflytningsklare, veludrustede boliger til rådighed,” siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Venstre afviser
Der er til gengæld ingen opbakning til Svendborg-borgemesteren fra hans eget parti på Christiansborg. 

Her frygter Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, at et flygtninge-rykind vil kunne få negative konsekvenser for integrationen i området.

”Vi er grundlæggende imod, at man placerer flygtninge i områder, der er på ghettolisten. Det er ikke nogen kilde til god integration,” siger hun.

Louise Schack Elholm forstår dog godt Svendborg-borgmesterens dilemma og anerkender, at kommunerne oplever et stort pres med modtagelse af flygtninge.

”Jeg kan sagtens forstå hans frustrationer, og vi kan altid diskutere, hvorfor de enkelte områder er på listen. Kommunerne står med store udfordringer i forhold til at finde plads til de mange flygtninge, men jeg bakker grundlæggende op om, at vi ikke placerer flygtninge i de udsatte boligområder,” siger hun.

Læs hele artiklen på Altinget: social. Kræver abonnement.

Få et gratis prøveabonnement her.

,

Forrige artikel Græsk reformplan får grønt lys Græsk reformplan får grønt lys Næste artikel Oppositionen kritiserer manglende finansiering til terrorplan Oppositionen kritiserer manglende finansiering til terrorplan