Debat

DF til regeringen: Lyt til os – ellers dropper vi støtten

DEBAT: Hvis ikke regeringen fortsætter det gode samarbejde med DF i den kommende reform af handicapområdet, vil DF søge efter andre muligheder. Det mener partiets handicapordfører, Karina Adsbøl.

Foto: ft.dk
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Karina Adsbøl (DF)
Handicapordfører

Det første år med Venstre-regeringen har været et spændende år. Ja, det er ikke for meget at kalde det for et udfordrende år. Men omvendt set giver ansvar selvfølgelig udfordringer, og der er ingen tvivl om, at når alt er sagt, så er den nuværende regering klart at foretrække frem for den tidligere.

Regeringen er en mindretalsregering, og derfor er det vigtigt at kende sin plads, være ydmyg og behandle ens samarbejdspartnere med respekt og lydhørhed. Hvis man som regering ikke gør dette, så risikerer man, at ens støtteparti går sine egne veje.

Ministre skal besvare spørgsmål fra folketingsmedlemmerne til tiden, stille sig til rådighed for udvalgene ved samråd og så videre. Her må jeg bare sige, at der bestemt er plads til forbedringer.

Hvis regeringen ikke ønsker det samme som DF, så søger vi andre muligheder.

Karina Adsbøl (DF)
Handicapordfører

Mandater, der arbejder
Dansk Folkeparti samarbejder bredt på flere områder, og for os handler det om at få vores politik igennem. Hvis regeringen ikke ønsker det samme som DF, så søger vi andre muligheder. Sådan er det, for vores mission er nu engang at få så meget af vores politik igennem, som vi overhovedet kan. Vores vælgere har jo stemt på os, fordi de ønsker netop dette. De ønsker mandater, som arbejder, og det er så netop det, vi gør.

Hvis vi ser på denne regering, så må jeg sige, at den har været mere lydhør i forhold til Dansk Folkepartis beslutningsforslag, end den tidligere regering var. Derfor har vi nu bred opbakning til vores beslutningsforslag om opsættende virkning.

Dansk Folkeparti fik også opbakning til, at valgloven skal ændres, så blandt andet blinde ikke føler sig diskrimineret i valgboksen og snart kan stemme med den hjælp, som de ønsker. Derudover bliver der nedsat en arbejdsgruppe, som skal finde løsninger på ledsagerproblematikken. Det er nogle gode sejre til de mennesker, det handler om, og for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti har længe kæmpet for afbureaukratisering i det kommunale system ved genbevilling af hjælpemidler ved at anvende en tro og love-erklæring, når man ikke har forbedret sin funktionsevne, der ligger nu en fælles beretning efter Dansk Folkepartis beslutningsforslag fra Socialudvalget, at det skal med i forhandlinger om servicelovens voksenbestemmelser.

Frugtsalat er ikke altid godt
Vi skal jo forhåbentlig snart i gang med den store ventede reform på handicapområdet, og her vil Dansk Folkeparti melde klokkeklart ud allerede nu, at vores udgangspunkt er, at det stadig skal være den individuelle vurdering, der skal gælde. For det er nu engang sådan, at mennesker ikke er ens, heller ikke dem som har det samme handicap, og derfor kan den enes behov for hjælp være ganske anderledes end den andens.

Derudover vil jeg som handicapordfører melde klart ud, at man jo sagtens kan frygte, at regeringen vil en anden vej og i den sidste ende laver reformen med et flertal uden om DF, som kommer til at bestå af De Radikale, Socialdemokratiet og Venstre. Jeg håber det ikke.

For på trods af DF's gode forslag på handicapområdet og lovning på, at de kommer med i reformen, så kan det i den sidste ende være uspiseligt, hvis man blander pærer og æbler sammen i ét stort roderi. Det er bestemt ikke altid, at en frugtsalat er af det gode.

Uanset hvordan det ender, så er det vigtigt for Dansk Folkeparti at bidrage med gode løsninger til forbedringer, gå konstruktivt ind i de kommende forhandlinger og forhåbentlig ende med en god og holdbar reform, som har borgeren i fokus og ikke kasser og systemer.

Derudover mener jeg, at de ansvarlige partier, der vedtog førtids-/fleksreformen, en gang for alle skal tage sig sammen og få løst de mange uhensigtsmæssigheder, den reform har medført. Det haster!

Dokumentation

Fra 9. juni og en måned frem sætter Socialdebatten fokus på V-regeringens første år.

Følg debatten her.

Socialdebatten på Altinget: social har til formål at fokusere og styrke den socialpolitiske og socialfaglige debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget: social eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for det sociale område.

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected].


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karina Adsbøl

MF (DD), 4. næstformand, Folketingets Præsidium
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Fredericia 2005), social sundhedshjælper

0:000:00